Begint uw haar dunner te worden of heeft u een litteken waardoor uw kapsel minder goed zit dan vroeger? Of bent u blootgesteld aan chemotherapie of radiotherapie? Dan begrijpen wij goed dat dit invloed heeft op uw zelfvertrouwen.

Door een haaranalyse van onze haartherapeute krijgt u altijd een persoonlijk en passend advies met bijbehorende oplossing. Na ons eerste gesprek komt u binnen zeer korte tijd weer zelfverzekerd voor de dag met een kapsel dat bij u past.

Wij werken nauw samen met Nederlandse patiëntenverenigingen, ziekenhuizen, specialisten en huisartsen. Waardoor de meeste behandelingen onder de vergoeding van landelijke zorgverzekeraars vallen.

Om u een beeld te geven van ons werk, bekijkt u hier een aantal voorbeelden van onze pruiken en haarwerken.

 

 

Als er een transitie van man naar een vrouw plaats heeft gevonden kunnen er haarproblemen optreden, zoals de oorsprong van mannelijke kaalheid. Hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden om u te helpen.

Wij maken op maat gemaakte haarstukken, zowel met een vaste als een losse bevestiging. Dit is de keuze die u zelf maakt. Met zo’n haarstuk kunt u tussentijds veranderingen aanbrengen naar uw eigen wens; stijlen, kleuren of een heel nieuw kapsel is geen probleem.

Een medische indicatie geeft u recht op een gedeeltelijke en soms gehele vergoeding van uw zorgverzekeraar.

 

Trichotillomanie is een impuls- controle- stoornis, een soort van drang die zich uit door herhaaldelijk haren ergens uit het lichaam te trekken.
Dat kan op den duur leiden tot veel haarverlies.
Bij TTM trekt men percentsgewijs het meeste op het hoofd, daarna volgen wimpers en wenkbrauwen, arm en beenharen, schaamhaar, snor en baardharen en overige plaatsen.
Combinaties zijn ook mogelijk.

 

Chemotherapie
Chemotherapie bestrijdt de cellen die zich ongecontroleerd en snel vermenigvuldigen, wat een typisch kenmerk van kankercellen is. Maar de kankercellen zijn niet de enige cellen die zich snel vermenigvuldigen. Dat is ook het geval met de cellen van de haarzakjes die verantwoordelijk zijn voor de haargroei. Bij chemotherapie worden zowel de kankercellen als de cellen van de haarzakjes vernietigd en dat zorgt voor het verlies van hoofdhaar en lichaamshaar.

Radiotherapie
Bij haarverlies door radiotherapie worden alleen de behandelde gebieden haarloos. Radiotherapie bestrijdt met straling kwaadaardige nieuwvormingen van kanker in het lichaam. Tijdens de behandeling worden kankercellen dermate bestraald dat ze de opgelopen stralingsschade niet meer kunnen herstellen en doodgaan. Omliggende gezonde cellen van haarzakjes worden hierdoor beschadigd en veroorzaken kale plekken. 

 

Medisch

haarverlies home

Er zijn verschillende oorzaken voor haarverlies (alopecia of alopecia areata): ziekte, medicijnen, stress, hormoonontregeling, erfelijke aanleg en ouderdom. Deze kunnen leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid. In een persoonlijk consult kunt u uzelf hierover laten informeren.

Meer informatie

Cosmetisch

cosmetisch frontpage

Altijd al gedroomd van weelderige lange lokken, of net even een andere look voor die speciale gelegenheid of voor de afwisseling een heel andere coupe? Maak kennis met de vele mogelijkheden waarmee een kapsel met volume en glamourlook voor iedereen bereikbaar kan worden.  

Meer informatie

Agenda

Zaterdag 13 mei a.s. is er een OPEN DAG voor Womencare Westland van 09:00 uur tot 14:00 uur.

Dit is de ideale gelegenheid om vrijblijvend en zonder afspraak binnen te lopen om onze nieuwe collectie lingerie en badkleding te bekijken. Tevens kunt u profiteren van hoge kortingen van 20% tot 70% op de oude collectie! Wij als team verwelkomen u graag op deze open dag onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee!

Locatie

Filiaal Poeldijk
Voorstraat 143
2685 EL Poeldijk

Filiaal Maassluis
Boogertstraat 2
3141 VN Maassluis

Openingstijden

Filiaal Poeldijk
Ma t/m vrij    09:00 - 17:30 uur
Zaterdag       09:00 - 13:00 uur 

Filiaal Maassluis
Op afspraak

 

 

 

 

Volg ons